English
MÜDEK, mühendislik programlarının akreditasyonu konusunda Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınmaktadır.
MÜDEK, Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı ENAEE (European Network for Accreditation of Engineering Education) asil üyesidir.
MÜDEK, EUR-ACE Etiketi vermek üzere ENAEE tarafından yetkilendirilmiştir.
MÜDEK, Washington Accord üyesidir.

İLKER USTA

English
İlker Usta, yenilik temelinde özgün bir terim olarak “ahşapsever” terimini vurgulayarak, ahşapsever yaklaşımın teorik yapısına açıklık getiren ve “Ahşap Üzerine Betimlemeler” başlıklı bütünleyici açıklamalarla ahşapseverlik kavramını ahşap bilimi ve teknolojisi alanına tanıtan bir araştırmacıdır. İlker Usta, Hacettepe Üniversitesi Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği’nde 1990’da lisans ve 1993’de yüksek lisans eğitimini tamamladı, doktorasını İngiltere’de University of Wales-Bangor’da (School of Agriculture and Forestry) Wood Science alanında 1997’de bitirdi. İlker Usta, 1990 yılından beri Hacettepe Üniversitesi’nde Mesleki Teknoloji Yüksekokulu Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde çalışmakta olup Ahşap Koruma önceliğinde olmak üzere, Ağaç Malzeme Fiziği alanında çok sayıda araştırma gerçekleştirmiştir. Bu bağlamda, İlker Usta, 2004 yılında IRG (International Research Group on Wood Protection: Uluslararası Ahşap Koruma Araştırma Grubu) tarafından desteklenen kısa süreli bilimsel araştırma projesini Hırvatistan’da Zagrep’deki Faculty of Forestry’de (University of Zagreb) gerçekleştirdi ve 2004 yılında MIF (Matsumae International Foundation) tarafından desteklenen doktora sonrası çalışmasını Japonya’da Noshiro City’deki Institute of Wood Technology’de (Akita Prefectural University) tamamladı. Prof. Dr. İlker Usta, Bologna Süreci ile Hacettepe Üniversitesi Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği müfredatının 2013 yılında güncellenmesi kapsamında yeni seçmeli dersler olarak Mesleki Teknoloji Yüksekokulu uhdesinde Seçmeli Dersler Birimi bünyesinde üniversitenin tüm öğrencileri için açılan “Eğitici Ahşap Oyuncaklar” ve “Kültürlerarası Etkileşimde Ahşabın Önemi” dersleri nezdinde, sürdürülebilir ormancılık faaliyetleriyle yetiştirilen ağaçlardan elde edilen kaynağı yenilenebilir bir doğal malzeme olan ahşabın (anatomik yapısı ile kimyasal bileşimi ve fiziksel özellikleri ile mekanik özellikleri sebebiyle ortaya çıkan çok yönlülüğü ve işlevselliği sayesinde, insanlık tarihi boyunca tek başına veya başka malzemelerle birlikte insanların ihtiyaçlarını karşılayan ve gereksinimlerini gideren önemli bir varlık olarak medeniyetin gelişmesine sağladığı büyük katkısı itibariyle) değerli bir nesne olarak kabul edilip özümsenmesi çerçevesinde ahşap temalı dersler vermektedir.

Son güncelleme:

 @ MÜDEK 2007-2024 - Tüm Hakları Saklıdır Cevizli Mah. Tugay Yolu Cad. Ofisim Istanbul A Blok No:20 Kat:9, Maltepe, 34846 Istanbul, Turkey, +90-216-606-0592, infos@mudek.org.tr Web Hosting: daha.net